018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški džudisti osvojili 10 medalja na državnom prvenstvu

Komentari: isključeni

Niški džudisti ostvarili su sjajne rezultate na Prvenstvu Srbije u pojedinačnoj konkurenciji za seniore i seniorke, koje je uz učešće više od 200 naših najboljih takmičara u ovom sportu u organizaciji JK Kinezis održano u hali Čair.

Predstavnici Kinezisa osvojili su čak šest medalja, što je rekord kluba. Srebrne medalje pripale su Dijani Stanković u kategoriji do 70 kg, Lazaru Aleksiću u kategoriji do 81 kg i Nikoli Miloševiću u kategoriji do 100 kg. Nikoli je ovo, inače, bio oproštajni meč u pojedinačnoj konkurenciji, pa je zbog toga nagradjen velikim peharom u znak zahvalnosti za sve što je učinio za klub, u kome će ostati da radi kao trener i za koji će se ove godine takmičiti u ekipnoj konkurenciji.

Do bronzanih odličja stigli su Sara Božić u kategoriji do 57 kg, Mihajlo Mihajlović (66 kg) i Bojan Ivezić (73kg).

Istakli su se i članovi JK Niš, koji su osvojili četiri odličja. Srebro je pripalo Aleksandri Momčilović u kategoriji do 52 kg, a bronzane medalje Veljku Krstiću (60 kg), Sanji Petrović (63 kg) i Jeleni Pejčić (78 kg).

U muškoj konkurenciji istakli su se džudisti beogradskih klubova Crvene zvezde, Partizana i Rakovice, a u ženskoj članice Partizana iz Novog Sada.

Povezane vesti