018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški borci podržali valjevske (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niški članovi Udruženja boraca rata 1999. godine, okupljanjem na Sinđelićevom trgu, uputili su podršku valjevskim borcima koji štrajkuju glađu. Njihovi zahtevi formulisani su u 6 tačaka, a odnose se na sistemsko regulisanje statusa ratnih veterana, invalida rata i članova njihovih porodica. Štrajkačima u Valjevu priključio se i nišlija Rodoljub Vuković, predsednik Izvršnog odbora Saveznog Udruženja boraca rata 1999.

Štrajk glađu ratnih veterana iz Valjeva prenuo je sve učesnike ratova od 1990. do 1999.godine, ali i domaću javnost, naročito posle samopovređivanja jednog od štrajkača koji je na ovaj način izrazio svoje nezadovoljstvo zbog potpune marginalizacije boračkog pitanja u Srbija i nedostatka sluha nadležnih da o tome razgovaraju. Niški borci podržavaju opravdane zahteve štrajkača koji su formulisani u nekoliko tačaka.

Posle zaključenja zajedničkog sporazuma boračkih organizacija pre tridesetak dana u Niškom medija centru, čelni ljudi boračkih organizacija u Srbiji, shvatili su da bez jedinstva i zajedničkog nastupa ne mogu ostvariti svoja legitimna prava.

Kako nezvanično saznajemo, borce koji štrajkuju glađu u Valjevu, posetiće predsednik vlade Ivica Dačić  prvi potpredsednik vlade, Aleksandar Vučić i razgovarati o njihovim zahtevima. U protivnom, borci su psremni da radikalizuju protest i to u svim gradovima Srbije.

Povezane vesti