018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški Apelacioni sud jedan od najažurnijih u Srbiji (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U prošloj godini Apelacioni sud u Nišu rešio je nešto više od 15.200 predmeta, što je za 29 odsto više nego 2012. Ipak, 3412 predmeta iz građanske i krivične materije još nije rešeno, rekao je za NTV predsednik Apelacionog suda Dragan Jocić.

On je istakao da su rezultati rada područnih sudova u 2013. više nego dobri i da su prošle godine viši sudovi u Nišu, Vranju, Prokuplju, Pirotu i Leskovcu smanjili broj nerešenih predmeta u svim materijama, u čemu je po ažurnosti niški Apelacioni sud jedan od najboljih u Srbiji.

Tokom prošle godine Apelacioni sud u Nišu primio je ukupno oko 14.000 predmeta, gotovo 18 odsto više nego 2012. Ipak, rešio je tri i po hiljade više predmeta u poređenju sa 2012. Statistički gledano, u 2013. u građanskoj materiji rešeno je gotovo 19 odsto, a u krivičnoj 25 posto više predmeta u poređenju sa 2012, ističe za NTV predsednik Apelacionog suda u Nišu, Dragan Jocić.

Deleći odgovornost viših sudova na svom području, Apelacioni sud u Nišu je ocenio da je prošle godine došlo do zastoja u rešavanju parničnih predmeta u Višem sudu u Vranju. Da bi se ubrzao postupak, za oko 1100 parnica određeni su drugi viši sudovi, što je doprinelo boljim rezultatima rada, jer na kraju 2013. je samo manji broj ovih predmeta ostao nerešen.

U niškom Apelacionom sudu kažu da su zadovoljni radom sudija i u poslednja tri meseca, iako su u njihovoj nadležnosti od početka godine i sudovi u Negotinu i Zaječaru. Na smanjenju nerešenih predmeta u Nišu trenutno rade 42 sudije, od kojih je osam novih, upravo radi bolje ažurnosti suda.

)

Povezane vesti