018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški advokati za sada neće u štrajk (VIDEO)

Komentari: isključeni

Beogradski advokati najavili su za sutra štrajk nezadovoljni nametima za advokate koji porez plaćaju paušalno.

Drugi razlog obustave rada je zakonska odredba kojom su notari jedini ovlašćeni za zaključenje ugovora o prometu nepokretnosti. Iako pomenutim nisu zadovoljne ni njihove niške kolege, one, do daljeg, neće obustaviti svoj rad.

Niški advokati su, nezadovoljni zakonskim rešenjima o porezu i notarima, do sada tokom leta držali jedan štrajk. U sredu ga, poput kolega iz Beograda, neće ponoviti jer smatraju da takve mere treba da se preduzmu na nivou Nacionalne advokatske komore u okviru koje funkcionišu lokalne komore. Odluka o tome hoće li obustaviti rad biće doneta 13. septembra na konferenciji koja će se održati u Beogradu.

Iako vlada mišljenje da su advokati profesija koju uporno mimoilazi kriza, Orlovićeva to opovrgava. Situaciju u advokaturi su, uverava, značajno poljuljali poreski nameti za advokate koji paušalno plaćaju porez.

Podsećamo, početkom jula su minister pravde Nikola Selaković i tadašnji minister finansija Lazar Krstić dogovorili sa advokatima da će oformiti komisiju koja će do septembra definisati rešenja za izlazak iz ove situacije. Međutim, ubrzo nakon toga, Krstić je podneo ostavku, njegovi saradnici otišli za njim, a problem advokata ostali nerešeni.

Povezane vesti