018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niška televizija nastavno-naučna baza Filozofskog fakulteta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Dekan Filozofskog fakulteta u Nišu prof. dr Goran Maksimović i direktor Niške televizije Boban Rajković potpisali su Protokol o poslovnoj saradnji. To znači da će NTV biti nastavno-naučna baza ove obrazovne institucije, gde će studenti novinarstva i komunikologije imati prilike da steknu praktično iskustvo.

- Niška televizija kao regionalni lider u informisanju i Filozofski fakultet u Nišu kao lider u obrazovanju i nauci imaju mnogo razloga da sarađuju – rekao je dekan fakulteta prof. dr Goran Maksimović. On ističe da je Niška televizija pravo mesto da studenti novinarstva i komunikologije steknu neophodno iskustvo u praksi i od ove saradnje očekuje mnogo.

Šef Departmana za novinarstvo i komunikologiju prof. dr Vladeta Radović kaže da je studentima praksa preko potrebna, ali da fakultetski resursi nisu dovoljni da im tu praksu i obezbedi. Zbog toga je ova saradnja veoma značajna.

- Ovaj sporazum za Nišku televiziju je i čast i obaveza. S obzirom na to da ova medijska kuća pretenduje da postane regionalni javni servis, stalno mora da teži najvišim profesionalnim standardima, istakao je direktor NTV-a Boban Rajković.  Po njegovim rečima ovi studenti imaju veliki potencijal da jednog dana postanu vrhunski novinari.

Nekoliko studenata sa Departmana za novinarstvo odnedavno je deo redakcije „Niške televizije“, gde su za kratko vreme uspeli da se istaknu znanjem i umećem. Njima će se uskoro priključiti još kolega koje će o televizijskom novinarstvu učiti na najpraktičniji način.

Povezane vesti