018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niška pivara u septembru dobija novog vlasnika (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niška pivara oglasila je prodaju svojih objekata i proizvodnih kapaciteta javnim nadmetanjem, sa početnom cenom od oko 396 miliona dinara. Poreska uprava, koja je i najveći poverilac, nije prihvatila reorganizaciju koju su mali akcionari predložili pre nekoliko meseci, kaže predsednik Odbora poverilaca, Goran Stevanović. Iako je poslednji put proizvodila oktobra 2012. godine, moguće je pokrenuti proizvodnju u relativno kratkom roku uz mala ulaganja, dodaje Stevanović.

Niška fabrika piva svojevremeno je proizvodila čak 230 hiljada hektolitara piva godišnje, a poslednjih godina, do obustave proizvodnje oktobra 2012, do 70 hiljada hektolitara. Od prošlog avgusta fabrika je u stačaju, a 11. septembra ona bi trebalo da dobije novog vlasnika, koji će, nadaju se bivši radnici, vratiti fabriku na noge.

Ideju o reorganizaciji nije prihvatila Poreska uprava kojoj fabrika duguje oko 328 miliona dinara.

Objekti površine preko 22.000 kvadrata, relativno novi vozni park, mašine koje je fabrika kupila 2000. godine za 3 miliona evra, dobro tržište i tradicija koju je niška fabrika piva imala, ukazuju da je moguće pokrenuti proizvodnju u relativno kratkom roku uz mala ulaganja, dodaje Stevanović. Oko 120 radnika, kojima pivara duguje ukupno oko 45 miliona dinara, moglo bi napokon da dobije zaostale plate i povezan radni staž.

Povezane vesti