018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niška Kancelarija za dijasporu postigla najbolje rezultate(VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kancelarija Vlade Republike Srbije izuzetno je zadovoljna dosadašnjim radom niške kancelarije, koja je, prema rečima Slavke Drašković, direktorke republičke kancelarije, bila najaktivnija i postigla najbolje rezultate. Centar „Virtuelni matičar“ pokazao se kao jedan od najuspešnijh, a u planu je i intenziviranje saradnje i zajedničkog rada na povezivanju sa dijasporom u svim segmentima, posebno u oblasti obrazovanja, nauke i zdravstava, istakla je Dašković prilikom posete kancelariji za dijasporu u Nišu.

Za nešto manje od godinu dana, koliko postoji, kancelarija za dijsporu u Nišu postigla je odlične rezultate zahvaljujući velikoj ažurnosti. Pokrenuti su važni projekti, a neke od aktivnosti već daju konkretene rezultate, kaže direktorka republičke kancelarije Slavka Drašković.

Niška kancelarija sprovela je nekoliko istrazivanja koja bi trebalo omoguće prikupljanje podataka o profilu ljudi, posebno mladih koji žele da odu iz Srbije. Upravo je završeno jedno od takvih sprovedeno u 4 niške gimnazije, a uskoro bi trebao da budu predstavljeni i rezultati.

U toku je i on-line istraživanje o interesovanjima, stavovima i planovima maldih u zemlji i dijspori i uporedjivanje rezultata. Osim ovih, kancelarija u Nišu u narednom periodu planira i nove projekte koji će omogućiti da se stvori što jasnija slika o profilu mladih koji žele da odu iz zemlje, kako bi se radilo na poboljšanju uslova za njihov ostanak u Srbiji.

Povezane vesti