018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niška kancelarija za dijasporu na Sajmu knjiga u Beogradu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Posle sajma knjiga u Frankfurtu, niška Kancelarija za saradnju sa dijasporom predstavila se i na Sajmu knjige u Beogradu, gde je u saradnji sa državnom Kancelarijom za dijasporu, promovisano stvaralaštvo naših sugrađana van granica Srbije. 

Šest meseci od osnivanja Kancelija je obeležila na beogradskom sajmu, a kakvi su efekti ovih prvih meseci rada, najbolje pokazuje gužva na štandu tokom prozentacije dela naših zemljaka iz dijaspore.

Promocija je održana na štandu državne Kancelarije za dijasporu, što potvrđuje i dobru dosadašnju, ali i uspešnu buduću saradnju dve institucije.

Inače, na sajmu su predstavljena dela „In fieri“, profesora Ivana Cvetanovića, zbirka radova profesorke Vesne Lopičić, prorektora niškog Univerziteta, kao i knjige nišlija u dijaspori, Hokus Lokvud Nenada Pavlovića iz Norveške, Iz postojbine Javora, Slavice Popović Filipović iz Australije, kao i dve zbirke pesama  „Život brzak“ i „Doviđenja u Prizrenu“, nastale iz pera Ruže Mijović Šorić, iz udruženja pisaca Sedmica, koja okuplja naše stvaraoce koji žive u Nemačkoj.

 

Povezane vesti