018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niška hitna pomoć po evropskim standardima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Zavod za hitnu medicinsku pomoć pružio je tokom prošle godine, kvalitetnu uslugu građanima Niša, ali i žiteljima 64 okolnih sela. Svaka od sedam terenskih ekipa koje dežuraju 24 časa, stiže do pacijenta u proseku za četiri minuta, što predstavlja evropski standard u radu ove službe.

U niškoj hitnoj pomoći rade vrhunski lekari, specijalisti urgentne medicine, čiji je prosek starosti 53 godine, pa se u narednom periodu planira obnavljanje lekarskog kadra, kako bi se održao I unapredio kvalitet usluga.

Zdravstvena ustanova koja radi 365 dana u godini, 24 časa dnevno, zahteva besprekornu organizovanost i vrhunske lekare i medicinsko osoblje koji su spremni da pravovremeno i efikasno odgovore na sve izazove ovo veoma teškog i odgovornog poziva.

I pored velike opterećenosti, lekari niške hitne pomoći tokom prošle godine vrlo profesionalno I stručno obavili su sve postavljene zadatke i intervencije.

U kol centru Zavodu za hitnu medicinsku pomoc apeluju na građane da pre nego što pozovu, procene da li je razlog da okrenu broj 194 neophodan i opravdan. Vrlo često se dešava da dežurni lekari kol centra vrše trijažu poziva, pa pojedine građane uz odgovarajući medicinski savet upućuju na njihovog izabranog lekara i ambulantni pregled. U tom smislu važno je da i medicinske ustanove primarnog zdravstva usklade svoj rad i saradnju sa zavodom za hitnu pomoć.

Hitna pomoć u Nišu ima i svoj veb sajt www.hitnanis.org na kome građani mogu dati svoje predloge, zapažanja, ali i preporuke kako da ovaj vrlo važan servis bolje radi.

Povezane vesti