018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niška banja pomaže NURDOR-u

Komentari: isključeni
Tagovi:

Predsednik Gradske opštine Niška banja Zoran Vidanović uručio je predstavnici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka iz Niša Jeleni Golubov Todorović donaciju, koja će pomoći nabavku svetlosnog mikroskopa – neophodnog uređaja za rano dijagnostikovanje ove opake bolesti.

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, na inicijativu čelnika opštine Niška banja, tokom tradicionalne manifestacije „Dana vina i meraka“ postavljen je pult na kome je prikupljan dobrovoljni prilog za NURDOR. U akciju su se uključili i čelnici opštine i veliki broj građana, a osim te donacije, sa predstavnicom NURDOR-a potpisan je i sporazum o budućoj saradnji.

Predstavnica NURDOR-a u Nišu Jelena Golubov Todorović kaže da im svaka donacija mnogo znači, posebno u ovom periodu, kada se sprovodi akcija „Rana dijagnostika – bolja prognostika“ sa ciljem da se obezbedi svetlosni mikroskop, koji će značajno pomoći u ranom otkrivanju ove opake bolesti.

Čelnici opštine Niška banja obavezalili su da će u narednom periodu tokom velikih manifestacija na sličan način prikupljati novac, kako bi se pomoglo Odeljenju za hematologiju i obezbedila sredstva za dalje opremanje Roditeljske kuće u Nišu.

Povezane vesti