018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš – važan centar civilne zaštite (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Predstoji nam još dosta posla da vratimo onaj sistem civilne zaštite kakav smo imali pre mnogo godina. Međutim, dosta je već i urađeno, pa tako možemo da se pohvalimo da smo među bezbednijim zemljama Evrope, kada je reč o zaštiti od prirodnih i izazvanih katastrofa. Ovo je rečeno na današnjem skupu u Nišu, povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji će se širom sveta obeležavati sutra.

Niš je jedan od važnih centara u oblasti civilne zaštite. Organizovani smo dobro, tako da možemo da odgovorimo izazovima koje donose prirodne ili izazvane katastrofe.

Građani Niša ne moraju da brinu. Sistem civilne zaštite je dobro organizovan, naročito zbog velikog i korisnog iskustva stečenog još u staroj Jugoslaviji.

Prema međunarodnim standardima, civilna zaštita predstavlja organizovan odgovor države na opasnosti koje ugrožavaju stanovništvo, elementarne ili tehničko-tehnološke nepogode. Poslednjih godina u Srbiji se vraća na mesto koje joj u jednom društvu pripada. Svečani skup u niškom Domu Vojske, Grad Niš i Uprava za vanredne situacije organizovali su povodom Međunarodnog dana civilne zaštite – 1. marta.

Povezane vesti