018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš sve interesantniji turistima

Da li zbog brojnih aktivnosti i projekata koji se organizuju, da li zbog brojnih kulturno–istorijskih spomenika, ili možda zbog brojnih festivala koji postaju sve popularniji iz godine u godinu, činjenica je da je Niš, ove godine, posetio znatno veći broj turista nego prethodnih godina, kažu u Turističkoj organizaciji našeg grada.

Niš će, kako najavljuju iz Turističke organizacije grada, uskoro postati važno mesto na turističkoj karti Srbije. Tome u prilog ide i podatak da je grad na Nišavi, u toku juna meseca posetilo 41% više turista nego istog meseca 2013.

Prezentacija ima istu važnost koliko i sam turitički potencijal grada, pa je Turistička organizacija objavila i tri nove brošure na srpskom i engleskom jeziku. Kako kažu, to je najbolji način da se turisti, pogotovo oni koji dolaze iz inostranstva, snađu i skroje boravak u Nišu po sopstvenim željama i sklonostima. Brošure su posebno bile i biće aktuelne u vreme festivala koji se organizuju u našem gradu.

Niš se i sve češće pominje na sajtovima popularnih turističkih vodiča, a našao se i na listi deset najlepših mesta na Balkanu, na popularnom sajtu koji preporučuje najinteresantnije destinacije širom sveta.

 

Povezane vesti

 • draganni

  Turisticka organizacija ne zna odakle turisti u povecanom broju u Nisu.

  Znaci da njihov dolazak nije delo te organizacije vec nekih drugih.

  Zna li neko gde je uredjen , sa trujom vodom sanitarnim cvorom, kamping plac u Nisu? Nekada je bio pored motela NAIS.

  Ima li neko uredjeno prirodno kupaliste osim bazena, poput “ Ade “ u Bg-u?

  Ima li u samom gradu neceg specificnog zbog cega bi se neko tu zadrzao par sati i potrosio nesto novca? Novac ne mogu potrositi ni u Niskoj banji jer nema gotovo niceg tamo osim prirodnog parka sa obicnim drvecem i neuspelom parkovskom travom. Za to ne moraju dolaziti u banju. Takvog ambijenta ima svuda, jos malo pa na stotinak metara od centra mnogih „gradica“ i palanki sirom Srbije.

  Sta kaze statistika?

  Povecanje broja turista se poklapa sa povecanjem broja manifestacija? Zar to nesto ne govori? U kom pravcu treba razmisljati ako vec nemamo dovoljno eksponirane istorijske spomenike, nemamo dovoljno eksponirane posebne gradjevine…? I one koje imamo skoro ili nedovoljno vidno i transparentno obelezene. Zar bi bila naodmet jedna replika Konstantinove palate, makar i na drugom mestu samo da se pruzi sansa kako filmskom tako i ostalom svetu da dodje, vidi, snimi prenoci potrosi… Diznilend je plod maste a okuplja milione turista.

  .