018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš stan: Troškove saniranja delimično podmiriti novcem iz Gradskog budžeta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Posle svake obilnije kiše u Nišu raste interesovanje za reparaciju krovova i fasada. Prethodnih godina, skupštine stanara mogle su deo ovih troškova da namire iz gradske budžetske kase, ali zbog ekonomske situacije to više nije moguće.

U vreme nedavnih poplava, „Niš stanu“ se dnevno javljalo i do 200 građana dnevno žaleći se na prokišnjavanje krovova. Ekipe ovog javnog preduzeća, izlazile su na teren u skladu sa sopstvenim mogućnostima.

U prethodne tri godine, u gradskom budžetu je postojala stavka na osnovu koje su troškovi reparacije liftova mogli da se finansiraju 75 odsto iz gradske kase, dok su ostatak plaćale skupštine stanara. Zbog teške ekonomske situacije ne postoji način da građani konkurišu za ova sredstva, tako da ceo trošak plaćaju sopstvenim.

Pre nekoliko godina, kada je grad većim delom učestvovao u sufinansiranju, u Nišu je popravljeno 13 liftova starih između 35 i 40 godina. U ovoj godini takve izdatke nije bilo moguće isplanirati.

S obzirom na to da je stambeni fond u lošem stanju, direktor „Niš stana“ Nenad Hafner ističe da se ovo preduzeće trudi da troškovi saniranja krovova, fasada i liftova ponovo budu delimično finansirani iz gradskog budžeta za narednu godinu.

Povezane vesti