018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš primamljiv Italijanima

Komentari: isključeni

Italijanski novinari, posle boravka u Nišu, sutra se vraćaju kući, prepuni utisaka o svemu onome što su u prethodna tri dana videli i doživeli u našem gradu i okolini. Nakon obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota ovoga kraja, njima su danas u regionalnoj privrednoj komori predstavljeni i privredni potencijali jugoistočne Srbije i prezentovane brojne mogućnosti za uspostavljanje bliže saradnje.

Uspostavljanje avio linije Niš-Trst ocenjeno je kao izgradnja mosta kojim se za samo sat vremena iz Italije može stići u Srbiju i obrnuto, i koji, svakako, treba što bolje iskoristiti, kako za promociju privrednih potencijala, tako i za povećanje protoka turista i uopšte ljudi sa juga Srbije i severa Italije, istaknuto je na današnjoj promociji privrednih, turističkih i kulturnih potencijala Niša, upriličenoj za italijanske novinare.

Njima je predstavljena struktura ovdašnje privrede, kao i mogućnosti za investiranje, zatim, kulturno istorijsko blago interesantno za italijanske turiste, i naravno, program predstojećeg jubileja Milanskog edikta, kada se upravo iz Italije očekuje i veliki broj gostiju.

Jednodušna ocena italijanskih kolega je da su iznenađeni bogatstvom kojim raspolaže Niš i ovaj deo Srbije, i da je, prema onome što su oni videli, ovo područje izuzetno primamljivo, kako za investitore iz Italije, tako i za turiste, za koje Niš može biti izuzetno privlačna destinacija.

Italijanski novinari će u Nišu boraviti još, a već sutra oni se vraćaju u svoje redakcije da sumiraju utiske, i italijanskoj javnosti prenesu sve ono lepo što su videli i doživeli u, kako sami kažu, gostoljubivom i prijateljski nastrojenom Nišu.

Povezane vesti