018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Niš priča“: Najatraktivniji način obilaska grada (VIDEO)

Komentari: isključeni

Obilazak 50 lokacija u Nišu uz pomoć mobilnog telefona dostupan je svima koji posete naš grad, zahvaljujući android aplikaciji nastaloj saradnjom Telekoma Srbije i Turističke organizacije Niša. Ovaj besplatni elektronski vodič, koji će unaprediti tursitičku ponudu grada, promovisan je u Tvrđavi, a osim Nišlija imaju ga i građani Beograda i Novog Sada .

Razgledanje grada nikada nije bilo jednostavnije. Nakon preuzimanja aplikacije „Niš priča“ na Google play-u i App store-u dovoljno je da se kamera pametnog telefona usmeri ka najbližoj lokaciji i istog trenutka otvaraju se video i audio informacije o arhitekturi građevina, institucija, spomenika i verskih objekata.

Ucrtane mape, koje korisnike vode kroz prošlost i sadašnjost Niša, omogućavaju da se razgledanje grada unapred isplanira, a aplikacija navodi na jednu od devet najboljih ruta za oblizak, uzimajući u obzir mesto na kome se u tom trenutku korisnik nalazi.

Aplikacija je dostupna na srpskom i engleskom jeziku, a urađena je za dve najzastupljenije platforme u svetu pametnih telefona. Nakon instaliranja na mobilni telefon nema dodatnih troškova rominga.

Povezane vesti