018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš na Sajmu knjiga u Frankfurtu (VIDEO)

Na upravo završenom ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu jedini predstavnik Srbije bio je Niš. Saradnjom niške Kancelarije za dijasporu sa udruženjem srpskih pisaca Sedmica iz Hesena obezbeđena su sredstva za štand i prisustvo našeg grada na svetskoj smotri knjige, što je omogućilo i da monografija o Caru Konstantinu, u izdanju niške Narodne Biblioteke, dobije privilegiju da premijeru doživi upravo na jednom od najvećih sajmova knjige i književnosti. 

Samo desetak dana po izlasku iz štampe, dvotomna monografija posvećena Caru Konstantinu i Hrišćanstvu u periodu njegove vladavine, premijerno je predstavljena publici u Frankfurtu.

Direktorka Kancelarije za dijasporu Tamara Ćirić kaže da je ovo samo prvi korak u saradnji sa piscima iz Nemačke, koji je već na samom početku pokazao da potreba za boljom komunikacijom Niša i uopšte Srbije, sa Srbima u rasejanju postoji, i da treba da se odvija u obostranu korist.

Inače, boravak delegacije Niša, koju su činili i gradski većnik Srđan Aleksić i novinar i književnik Milorad Doderović, u Frankfurtu, iskorišćen je i za brojne susrete sa predstavnicima naše dijaspore u Nemačkoj. Istovremeno, pisci iz Niša, Svrljiga i Bora predstavili su se i na tradicionalnim oktobarskim susretima i dogovorili nastavak saradnje sa našim zemljacima u rasejanju.

Povezane vesti