018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš i dalje bez azila za pse lutalice (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako se godinama priča o neophodnosti otvaranja azila za pse lutalice, u Nišu ga još nema, ali se problem uklanjanja napuštenih životinja sa ulica, za sada, uspešno rešava u prihvatilištu na niškoj deponiji.

Na ovo mesto životinja se privremeno smešta, steriliše i čipuje, a zatim vraća tamo gde je pronađena. Time se – polako ali sigurno, smanjuje njihov broj na ulicama Niša, kaže za NTV Ljubodrag Stevanović,  šef Zoo-higijenske službe preduzeća “Mediana“.

Nadležni kažu da je program na osnovu koga se smanjuje populacija napuštenih životinja u Nišu – potpuno savremen i “rame uz rame“ sa načinom na koji se problem pasa lutalica rešava i u razvijenim zemljama sveta.

U poslednjih nekoliko godina, koliko se program sprovodi, broj pasa lutalica na niškim ulicama u konstantnom je padu, jer im se sprečava razmnožavanje.

Bez obzira na sve napore oko prihvatilišta, trajno rešenje je azil, odakle se životinje ne bi vraćale na ulice, za razliku od aktuelnog modela, koji zbog nedostatka ovog prostora, posle čipovanja i sterilizacije, predviđa suprotno.

Povezane vesti