018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš dobija novu trafostanicu

Komentari: isključeni

Niš će uskoro dobiti novu savremenu trafostanicu vrednu više miliona evra koja će biti smeštena na početku Bulevara Nemanjića, kaže za NTV, direktor za tehnički sistem ogranka ED Jugoistok, Dragoslav Pavlović.

Plan detaljne regulacije za ovaj projekat usvojilo je Gradsko veće grada Niša, što je prvi i najvažniji korak za početak izgradnje. Nova trafostanica gradiće se kod Pešačkog mosta na Nišavi, na mesto već postojeće, sa jačinom većom oko 3 puta, najavio je direktor za tehnički sistem ogranka ED Jugoistok, Dragoslav Pavlović.

- Objekat će biti jedan od najsavremenijih u zemlji, kao i uređaji i prateća oprema, a izgradnja će, s obzirom na teritororiju koju će pokrivati, trajati oko 2 godine – rekao je Dragoslav Pavlović.

Podršku za ovaj projekat, s obzirom na značaj, dao je i Grad, a Gradsko veće jednoglasno je usvojilo plan detaljne regulacije. Novu trafostanicu finansiraće Jugoistok uz podršku Elektroprivrede Srbije, a izgradnja se očekuje po pribavljanju potrebne dokumentacije.

Jugoistok osim ove, počinje i izgradnju trafostanice Niš 15, koja će biti smeštena u Doljevcu. Potrebna dokumentacija već je obezbeđena, s obzirom da je ova opština plan detaljne redulacije usvojila još prošle godine, i ova trafostanica pokrivaće 17 sela u Doljevačkom ataru.

Povezane vesti