018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš dobija načelnika policije do kraja nedelje?

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niška i novosadska policija, ove nedelje konačno bi trebalo da dobiju načelnike, piše beogradska štampa.
Srđan Grekulović, pomoćnik direktora policije, trebalo bi da postane načelnik Policijske uprave u Nišu, dok će o izboru načelnika policije u Novom Sadu odluka biti doneta do petka.

Niš i Novi Sad duže od tri godine funkcionišu bez načelnika policije. Za to vreme, posebno u Nišu, ojačale su kriminalne grupe predvođene jednom izuzetno moćnom mafijaškom organizacijom, a postavljenjem prvog čoveka tome će se stati na put, tvrdi beogradska štampa.

Serija eksplozija, ubistava, kao i drugih zločinačkih aktivnosti koje su zahvatile Niš tokom proteklih meseci ubrzale su proces postavljenja načelnika, pa je u Niš, odlukom direktora Veljovića, poslat njegov pomoćnik Srđan Grekulović. U međuvremenu, Veljoviću je produžen direktorski mandat, a pre nekoliko dana, navode mediji, odlučeno je da Grekulović bude imenovan za načelnika niške policije.
Sada je u toku administrativna procedura za njegovo postavljenje i to će biti završeno do petka.

U sličnoj situaciji je i Novi Sad, koji je takođe bez načelnika policije, a ko će obavljati tu funkciju zasad još nije odlučeno, ali će i ta odluka biti doneta u narednih nekoliko dana. Istovremeno, u MUP-u tvrde da je bezbednosna situacija u Novom Sadu znatno stabilnija nego u Nišu.

Povezane vesti