018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš dobija azil za pse lutalice do kraja godine? (VIDEO)

Od početka ove godine, troje Nišlija pretrpelo je ujed psa lutalice. Među njima je i četvorogodišnji Luka Stanković, koga je napušteni pas ujeo za butinu kod Vojničkog groblja na Trošarini, kada se sa svojom majkom vraćao iz vrtića. Višegodišnji apeli da se ovom problemu stane na put, urodiće plodom do kraja godine, kada bi Niš konačno trebalo da dobije azil za pse lutalice.
Samo prošle godine, Javno-komunalno preduzeće „Mediana“ je po osnovu odštetnih zahteva, isplatilo četiri miliona dinara građanima koji su na svom telu osetili očnjake pasa lutalica. Niškim ulicama šeta oko 1000 napuštenih pasa, tako da će, ukoliko se ništa ne preduzme, broj povređenih i uznemirenih građana rasti.
Poslednji slučaj posebno je uznemirio javnost, jer je meta psa lutalice bio mališan, koji je u tom momentu sa drugaricom bezbrižno trčkarao. Pod pritiskom javnosti i činjenice da je dogorelo do nokata, problemu se nazire kraj – direktor sektora zoo higijene JKP „Mediana“ najavljuje otvaranje azila za pse lutalice do kraja godine.
U poslednje 4 godine, sektor zoo higijene je sterilisao oko 3.000 pasa lutalica, ali su oni, zbog nepostojanja azila, ponovo vraćani na ulicu.

Povezane vesti

  • Mina

    Interesuje me, da li kucni ljubimci smeju da se izvode u setnju u skolsko dvoriste? Svedoci smo da su skolska dvorista puna setaca pasa (u vreme nastave, a i posle nje) koji nemaju naviku da njihov izmet pokupe, a nasa deca se tu igraju (trce, skacu, valjaju se, sakupljaju biljke i insekte)… Smatram da treba zabraniti uvodjenje pasa ili drugih rasa u skolska dvorista – ipak su deca i njihovo zdravlje na prvom mestu! S druge strane i ljubimcima treba prostor… Zasto se ne pokrene pitanje formiranja parka za ljubimce?