018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš dobija auto-kamp i turističku signalizaciju

Komentari: isključeni
Tagovi:

Niš će uskoro dobiti auto-kamp, kao i kompletnu turističku signalizaciju u gradu i široj okolini, a sve u cilju obeležavanja proslave 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, najavljuju narodni poslanik i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović i direktor turističke organizacije Niš Uroš Parlić. Ovi projekti će se finansirati iz sektora za turizam Ministarstva finansija i privrede.

Auto-kamp će se nalaziti preko puta arheološkog nalazišta „Mediana“ na površini od oko 32 ara i, kako ističe narodni poslanik i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Joavnović, reč je o kompleksu koji će biti od velike koristi onima koji dolaze u Niš zbog velikog hrišćanskog jubileja.

Osim auto-kampa, planirano je da se na ovoj lokaciji izgradi i parking, što će finansirati Grad, dodaje Jovanović.

Jedan od najčešćih problema na koji su građani ukazivali je nedostatak turističke signalizacije koja bi upućivala na najznačajnije lokalitete u gradu i okolini. Ipak, to će uskoro biti rešeno, najavljuje direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Parlić dodaje i da se trenutno radi na 3D mapiranju grada, kako bi se Niš našao na popularnom Internet servisu google mape koji omogućava da se putem računara i mobilnih uređaja lociraju ulice u pojedinim gradovima. Početak gradnje auto-kampa i postavljanja signalizacije previđen je za početak maja. Ukupna vrednost tih radova biće oko četrdeset pet miliona dinara.

Povezane vesti