018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš će prvi u Evropi imati definisan model upravljanja imovinom (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niš „pliva“ u imovini ali nema način da je iskoristi, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Zato je grad učesnik projekta „Imovina lokalnih samouprava u procesu evropskih integracija“ zahvaljujući kome će utvrditi šta je vlasništvo grada i na koji način treba upravljati tom imovinom.
Zgrada Uprave u ulici Nikole Pašića, Gradska kuća i bivša zgrada grčke ambasade su najvrednija imovina Niša. Međutim, ima još mnogo toga što nikako ne koristi gradu ni građanima. Zato Niš i Pirot zajedno učestvuju u projektu koji najvećim delom finansira EU. To će omogućiti jedinstvenu bazu podataka, lakšu finansijku analizu a samim tim i jednostavnije upravljanje imovinom.
Grad može da proda ili da daje imovinu u najam, ali i da je iskoristi kao garanciju za kredite. Na taj način može da poveća prihode, kaže gradonačelnik Niša.
Zahvaljujući ovom projektu, za najviše 6 meseci, Niš će prvi u Evropi imati definisan Model upravljanja imovinom, koji će biti na raspolaganju i drugim lokalnim samoupravama, kažu u Upravi za privredu i održivi razvoj.