018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niš – bezbedan grad ili prestonica narko – klana?

Komentari: isključeni

Uoči Sednice Skupštine Grada, koja će biti održana u ponedeljak i na kojoj će biti i reči o izboru novog načenika policije, još jednom podsećamo na dešavanja koja su poslednjih meseci potresala Niš.

Niš – bezbedan grad ili prestonica novog narko-klana, dilema koju su pred građane stavili političari, funkcioneri, javne ličnosti. Odbornička grupa Niška priča traži od gradske Skupštine da o bezbednosti u gradu i postavljenju načelnika policije u ponedeljak raspravlja na redovnom zasedanju. Predlažu da to bude proširenje dnevnog reda.

Pomoćnik direktora Policije Srđan Grekulović stiže u Niš da ispita situaciju. Kaže da nije idealna, ali nema informacija o novom narko-klanu.

Na poslednjoj pres-konferenciji načelnik Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta Dragan Bradić demantuje političare koji kažu da je u Nišu ojačao novi narko-klan. Tvrdi da je grad bezbedniji nego ranije. To potvrđuje brojkama – u 2012. imali smo pad kriminaliteta za skoro 14% u odnosu na godinu ranije.

U svetlu poslednjih događaja u Nišu, eksplozije i paljenja automobila, Bradić kaže da niko neće biti pošteđen istrage. Zbog slučaja Đorđa Stojanovića, koji je poginuo od bombe podmetnute ispod automobila, na poligraf su ove nedelje išla i dvojica pripadnika Žandarmerije. Podsećamo, Stojanovićev otac sumnja da su u ubistvo njegovog sina umešani policija i Žandarmerija. Tvrdi da su ga izvesno vreme reketirali i uzimali novac i da je sve prijavio Unutrašnjoj kontroli.

Poslednjih meseci u Nišu je bilo razbojništava, napada na decu, tuča među školarcima, ali i klasične sačekuše u kojoj je ubijen vlasnik mesare „Dakom“ Slobodan Marinković.

Niš čeka načelnika Policijske uprave od 1. januara 2010.

Povezane vesti