018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ninići uskoro u novoj kući

Komentari: isključeni

Od sna do jave – Aleksa, Andrija i Katarina Ninić za dva meseca konačno će se useliti u novu kuću, koja niče u naselju Medoševac nadomak Niša. Ništa od toga ne bi bilo da opština Crveni krst nije priskočila u pomoć, prikupila donatore, majstore i materijal. Ninići kažu da se najviše raduju odvojenim sobama, a Katarina, kao prava domaćica, jedva čeka kuhinju.

Mlada tročlana porodica Ninić iz naselja Medoševac nema srećnu istoriju – majka ih je napustila, a krajem prošle godine preminuo im je i otac. Ninići kažu da su i do smrti oca teško živeli, a onda su ostali prepušteni sami sebi. Sreća im se osmehnula kada su im ruku pružili čelnici opštine Crveni krst – najpre su obezbedili privremeni smeštaj, a onda su rešili da im staru, trošnu kuću zamene potpuno novom. Radovi su poodmakli, a pomažu i donatori, komšije, prijatelji.

Ninići jedva čekaju da se usele u novi dom. Iako skromni i u željama i na rečima, samo kratko kažu da će im se želja napokon ostvariti. Glava porodice, devetnaestogodišnji Aleksa bio je na poslu, a najmlađi, sedamnaestogodišnji Andrija, iako sa polomljenom nogom, nestrpljivo čeka svoj kutak. O dvojici braće brine se sestra, osamnaestogodišnja Katarina.

A da se u nesreći ipak nađu ljudi koji žele da pomognu, videli smo sami – po kiši, i bez naknade, majstori užurbano rade, kako bi se Ninići što pre skućili. Donatori su obezbedili blokove, crep, prozore i vrata, a sve ostalo iz budžeta plaća opština Crveni krst.

 

 

 

Povezane vesti