018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nikolić: Srbija i dalje neutralna po pitanju Ukrajine

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom da Srbija i dalje stoji na poziciji neutralnosti u odnosu na situaciju u Ukrajini, dok je Čepurin rekao da Rusija ceni prijateljstvo i principijelan stav Srbije.

„Naše iskreno i odano prijateljstvo sa Ruskom Federacijom i moje lično poštovanje prema predsedniku Putinu ostaje neupitno“, istakao je Nikolić i izrazio nadu da će se situacija rešiti na miran način kroz dijalog i kompromis.

„Rusija je zauzela odlučan stav da zaštiti svoje sugrađane i svoj interes i smatram da treba da ostane na putu da se problem reši diplomatskim putem, kroz dijalog“, istakao je Nikolić.

Čepurin je preneo poruku predsednika Vladimira Putina predsedniku Nikoliću u kojoj je ukazao na tešku situaciju u ukrajinskoj ekonomiji i apeluje na evropske partnere da se sprovedu hitne konsultacije na nivou ministara ekonomije, finansija i energetike radi razrade usaglašenih mera za stabilizaciju privrede Ukrajine i obezbeđenje isporuke i tranzita ruskog gasa u saglasnosti sa potpisanim ugovorima.