018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nikolić: Obnova od poplava mora da bude brža

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da bi stambeni i javni objekti oštećeni u poplavama morali brže da budu rekonstruisani.

Predsednik Nikolić kaže da je zadovoljan radom Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, ali da obnova mora ići brže. Predsednik smatra da je trebalo angažovati veći broj volontera i onih koji od države po raznim osnovama dobijaju novac, a sede kod kuće.

Prema rečima predsednika Nikolića, ne može obnova da se prepusti samo jednoj kancelariji i da spadne na samo nekoliko ljudi koji u njoj rade, jer je reč o prioritetnom državnom poslu.

Predsednik Nikolić podseća da je predlagao formiranje privremenog ministarstva koje bi bilo zaduženo za obnovu i ističe da je očekivao da će Kancelarija, kojoj je, u međuvremenu, poveren taj posao, biti drugačije organizovana.

Očekivao je da će u nju po instrukcije dolaziti inženjeri i tehničari iz čitave Srbije.

Pozivajući se na iskustvo fondacije „Dragica Nikolić“, predsednik kaže da obnovu usporavaju i neke objektivne okolnosti, kakva je činjenica da je veliki broj uništenih ili oštećenih objekata izgrađen bez dozvole ili da imaju nelegalne priključke za struju.

Povezane vesti