018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niko ne kontroliše ispravnost luna parkova!

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ispravnost luna parka koji je povodom predstojećeg vašara postavljen u dvorištu Crkve svetog Pantelejmona niko ne kontroliše.

Nova odluka o komunalnom redu, kojom bi ova oblast bila detaljno uređena, još nije usvojena, pa nema osnova po kome bi se njihova ispravnost kontrolisala, kažu u Upravi za inspekcijske poslove.

Od marta ove godine ukupno četrnaestoro dece je povređeno usled pada sa neispravnih ringišpila u okolini Požarevca i Sokobanje.

Ni prilikom dobijanja dozvole, a ni kasnije, kako kažu vlasnici, niko nije kontrolisao ispravnost mašina. U Upravi za inspekcijske poslove kažu da nova odluka o komunalnom redu, koja detaljno uređuje postavljanje, kontrolu i održavanje opreme za igru, još nije usvojena na gradskoj skupštini, pa i dalje ne postoji osnov za kontrolu ispravnosti.

Sa komunalnom inspekcijom gradske opštine Pantelej nismo uspeli da stupimo u kontakt, pa ostaje pitanje da li su vlasnici vašarskih radnji dovoljno savesni da brinu o bezbednosti onih koji dođu da se samo malo zabave?

 

 

Povezane vesti