018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ničić: Transformacija URS-a u jedinstvenu političku partiju

Komentari: isključeni
Tagovi:

Za dve nedelje trebalo bi da bude formirana jedinstvena politička partija Ujedinjenih regiona Srbije, koja će razvijati moderniju i jaču Srbiju, kroz regione, gradove i opštine, najavio je danas u Nišu, potpredsednik Ujedinjenih regiona Srbije i predsednik Pokreta Živim za Krajinu Boško Ničić.

Kako je istakao, novi program URS-a omogućiće da kroz decentralizaciju svi regioni dobiju jednake šanse za razvoj.

U zemlji gde više od polovine građana živi u teškim uslovima potrebno je napraviti novi korak i sprovesti korenite promene u svim segmentima, rekao je Ničić.

- Transformacijom URS-a u jedinstvenu političku partiju, Srbija će imati stranku istaknutih pojedinaca i ljudi koji se zalažu za ideju moderne, jake i drugačije države. Novi program URS-a tretiraće regione na celoj teritoriji zemlje, sa svim njihovim specifičnostima i potencijalima – istakao je Ničić.

Ničić, koji je ujedno i gradonačelnik Zaječara, očekuje nove lokalane izborne kako bi se do juna rezrešila politička kriza u tom gradu. Ako Vlada Srbije u međuvremenu uvede privremene mere u Zaječaru, Ničić kaže da on u tome neće učestovovati, već da će se nakon obnavljanja izbora rezultati poštovati na lokalnom nivou bez obzira na snagu partija u Republici.

Povezane vesti