018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niče Novi Niš

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tender za rušenje postojećih objekata Vojske u nekadašnjoj kasarni „Bubanjski heroji“, koju je kupila američka kompanija „Clean Earth Capital“ završen je, i od trinaest ponuđača iz cele Srbije u narednih mesec dana biće odabran jedan.
Očekuje se da radovi počnu tokom ove građevinske sezone, a da se sa izgradnjom počne već na proleće naredne godine.

Petnaest hektara zemljišta nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“, koje je za oko milion i po evra otkupila američka kompanija ‘’Clean Earth Capital’’ uskoro će biti pretvoreni u stambeno-poslovni kompleks od 300.000 kvadrata i biti centar GO Palilula. Da bi izgradnja počela, najpre je potrebno pripremiti teren.

Za izvođača radova prijavilo se 13 građevinskih kompanija iz cele Srbije, od kojih će, u narednih nekoliko nedelja, i nakon evaluacije, biti odabrana samo jedna. Firme su ponudile cene koje se kreću u rasponu od oko dvesta hiljada evra, pa do milion i više hiljada evra. Odluku o najpovoljnijoj ponudi doneće specijalno oformljena komisija predvođena američkom kompanijom „Tarner Construction“, koja će ujedno biti i menadžer celog projekta.

Ovaj kompleks, čija će izgradnja trajati nekoliko godina, imaće stambeno-poslovne kule, savremeni biznis centar, hotel, stambeni kompleks, šoping centar, vodeni park, sportske terene i bazen, ali i univerzitet, studentski dom, luksuze apartmane i bolnicu. Izgradnja bi mogla da počne već na proleće 2014. godine.

Povezane vesti