018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nezavisni policijski sindikat Srbije iznosi teške optužbe na račun gradskog većnika

Od:
Komentari: isključeni

Nezavisni policijski sindikat Srbije optužio je člana niškog Gradskog veća Miloša Banđura da je u subotu namerno udario kolima saobraćajnog policajca na dužnosti u okolini Vranja, pošto se prethodno oglušio o njegovo obaveštenje da je put zatvoren.
Policajac Zoran Kostić, koji je tom prilikom lakše povređen, tvrdi da je većnika obavestio da je ta deonica zatvorena za saobraćaj, na šta se Banđur poneo vrlo bahato i naleteo kolima na njega, navodi se u saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.
Prema saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, saobraćajnog policajca iz Vranja Zorana Kostića prekjuče je na dužnosti automobiliom povredio član Gradskog veća Niša Miloš Banđur koji je, po svemu sudeći, kasnio na svečanost povodom dolaska premijera Aleksandra Vučića i otvaranja deonice autoputa kojom je Banđur želeo da stigne na lice mesta. Nezavisni sindikat policije tvrdi da je niški većnik svesno automobiilom naleteo na policajca na dužnosti, koji je tom prilikom zadobio lakše telesne povrede i zatražio lekarsku pomoć. Kako su naveli, “iako je Banđur izvršio napad na službeno lice, tužilac se izjasnio da je to samo obična saobraćajna nezgoda”.
Na deonici auto-puta „Suvi dol“, gde je bila na snazi zabrana saobraćaja zbog održavanja svečanog otvaranja dela auto-puta, saobraćajni policajac Zoran Kostić, inače predsednik sindikalne podružnice Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, preusmeravao je vozila u smer gde je dozvoljen saobraćaj. Član gradskog veća Niša Miloš Banđur, član Srpske napredne stranke od njenog osnivanja, u vozilu marke Škoda Fabia, niških registracija, se oglušio o ovu zabranu i saobraćajne znake i pokušao silom da prođe i tom prilikom automobilom udario policijskog službenika.
„Rekao mi je da ga pustim da prođe i da on ,mora’ da prođe“, rekao je Kostić i dodao da mu je Banđur rekao: ,Ti ne možeš da me zaustaviš, ne znaš ti ko sam ja’. Tada je dao gas i udario pravo u Kostića… Iako je Banđur izvršio napad na službeno lice, tužilac se izjasnio da je to samo obična saobraćajna nezgoda, navodi Nezavisni policijski sindikat Srbije, pitajući se u saopštenju da li je to danas u Srbiji najlakše nagaziti policajca ali i šta treba da očekuju građani, ako se ovako postupa prema policajcima?