018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nezadovoljni tretmanom Grada

Komentari: isključeni
Tagovi:

Članovi Sindikata „Nezavisnost“ Predškolske ustanove “Pčelica“ okupili su se ispred Gradske kuće sa zahtevom da ih primi gradonačelnik, što nije bilo moguće, jer je na službenom putu.

Osnovni razlozi okupljanja pred Gradskom kućom predstavnika Sindikata „Nezavisnost“ jeste to što im Grad nije isplatio oko šesnaest miliona dinara na ime jubilarnih nagrada za 2009, 2010. i 2011. godinu, što im ne prebacuje na vreme novac za prevoz zaposlenih, što se ne poštuju važeći normativi tako da je broj dece po grupama skoro duplo veći od propisanog, što više od godinu dana kasne otpremnine za penzionisane radnike i što vaspitači sa završenim fakultetom primaju zaradu kao da imaju šesti, a ne sedmi stepen obrazovanja.

S obzirom na to da je „Pčelica“ ustanova od posebnog značaja, čiji je osnivač Grad, nedopustivo je da se ovakvi problemi nagomilavaju, ističe glavni poverenik Sindikata „Nezavisnost“, Marina Božić, naglašavajući da svi gradovi redovno izmiruju ovakve obaveze, te da tu vrstu problema u odnosu na srodne ustanove u Srbiji, jedino ima niška „Pčelica“.

 

Povezane vesti