018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nezadovoljni radnici „Pčelice“ za sutra najavili protest (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nezadovoljni radnici Predškolske ustanove „Pčelica“ sutra će protestovati ispred Gradske kuće sa zahtevima za isplatu zaostalih zarada, ali i sa očekivanjem da se smanji broj dece u grupama u vrtićima, kako bi mogli kvalitetno da obavljaju svoj posao. Oni su se danas sastali sa predstavnici uprave „Pčelice“, ali dogovor nisu postigli. Direktor ove predškolske ustanove Zoran Jonić kaže da su pomenuti problemi starijeg datuma i očekuje da zajednički sa sindikalcima, ali i predstavnicima Grada, istupe pred Ministarstvo finansija sa molbom za dodatna sredstva.

Od petka će nezadovoljni radnici Predškolske ustanove „Pčelica“ pravdu potražiti pred Gradskom kućom, najavlju iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

Nakon sastanka sa direktorom Predškolske ustanove, sindikalci su izašli nezadovoljni. Prvi čovek “Pčelice“ Zoran Jonić napominje da je svestan pomenutih problema koji se ponavljaju i ove godine. Jonić kaže da niške vrtiće pohađa 500 dece više nego što bi trebalo, ali da to ipak ne stvara gužvu u vrtićima.

U planu je da „Pčelica“ i Grad upute zvaničan zahtev Ministarstvu finansija za transfer dodatnih sredstava kojima bi se rešio problem zaostalih zarada u “Pčelici”, najavljuje Jonić.

Povezane vesti