018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prosvetari svoje nezadovoljstvo izrazili na ulicama (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Deo niških prosvetara priključio se jednodnevnoj totalnoj obustavi rada. Oni su se okupili pred zgradom u kojoj se nalazi Školska uprava, a ukoliko do prihvatanja njihovih zahteva ne dođe, od sutra će se vratiti u škole, ali će držati časove u trajanju od 30 minuta. Ministar prosvete Srđan Verbić ocenio je totalnu obustavu rada neodgovornim potezom i najavio oštrije mere za učenike današnjeg štrajka.
Nezadovoljni prosvetari su danas svoje nezadovoljstvo izrazili na ulicama. Niški sindikalci su se okupili pred Školskom upravom ne bi li na radikalniji način iskazali svoj revolt zbog smanjenja plata u javnom sektoru I nepotpisivanja kolektivnog ugovora.
Predstavnike sindikata koji su na jedan dan radikalizovali protest potpuno obustavivši rad primio je načelnik Školske uprave Živomir Jovanović. On očekuje da izgubljeni časovi budu nadoknađeni, ali da će se o načinima nadoknašivanja nastave moći da se odlučuje tek po okončanju štrajka.
Ministar prosvete radikalizaciju štrajka prosvetara vidi kao jako loš potez koji nanosi štetu i profesiji i roditeljima, a najviše đacima.
Od utorka će se štrajk nastaviti u vidu delimične obustave rada, sa časovima skraćenim na 30 minuta.