018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nevreme ostavilo pustoš u Brenici (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nevreme koje je krajem prošle nedelje zahvatilo selo Brenicu napravilo je pravu pustoš. Nabujala Brenička reka nosila je sve pred sobom. Najveću štetu napravila je porodici Nikodijević, kojoj je bujica potkopla i srušila pomoćnu zgradu .

Ni najstariji meštani Brenice ne pamte nevreme kao ono koje je prošle nedelje zahvatilo selo .

Olujni vetar sa grmljavinom i jakom kišom trajao je nekoliko sati. Brenički potok pretvorio se u pravu bujicu koja je napravlila veliku štetu. Potkopala je asfaltni put, napunila propusne kanale i oštetila kuće i pomoćne zgrade. Meštani Brenice obratili su se za pomoć Opštini Pantelej, čiji su predstavnici izašli na teren.

Najveću štetu pretrpelo je domaćinstvo Nikodijevića čija se pomoćna zgrada obrušila i napunila korito Breničke reke. Vlasnici susedne kuće pribojavaju se novih nepogoda i bujica, jer su polomljene cigle i betonski blokovi napravili čep.

Breničani kažu da su preduzeli sve što je u njihovoj moći u otklanjanju štete posle nevremena. Potrebne su im teške građevinske mašine za raščišćavanje  betonskih blokova. Očekuju pomoć opštine i grada u proceni i nadoknadi velike materijalne štete koju su pretrpela pojedina domaćinstva.

Povezane vesti