018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nevreme opustošilo Bajinu Baštu

Od:
Komentari: isključeni

BAJINA BAŠTA – Zbog olujnog nevremena i jake kiše koje je preksinoć zahvatilo Bajinu Baštu svi putni pravci su oštećeni, rekao je danas Tanjugu predsednik te opštine Radomir Filipović.
„Na saobraćajnicama su nastale štete koje je ponovo potrebno sanirati, iako je to jednom učinjeno posle prošlogodišnjih poplava.
Naša opština je sprecifična, budući da se prostire na 673 kvadratna kilometra, ima 280 kilometara vodotokova drugog reda koje održavamo, 1.500 kilometara putne infrastrukture, 1.200 kilometara elektromreže nije lako održavati“, rekao je Filipović.
On kaže da je ovo područje još uvek u velikom problemu i očekuje pomoć od države koja je dobila, za sada, samo 10 miliona dinara pred novu godinu.
„Ukupni radovi koje smo izveli na infrastrukturi, što na otklanjanju i raščišćavanju terena, saniranju njiva, i sadni materijal iznose 270 miliona diinara“, kazao je Filipović.
Inače, ukupna šteta koja je procenjena za sve nepogode koje su zadesile ovu opštinu od prošle godine do sada isu 870 miliona dinara, zaključio je Filipović.

Tanjug 20 Jun 2015 11:42