018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nevena Ignjatović pobednica Evrobalkan kupa

Komentari: isključeni
Tagovi:

Na Staroj planini okončano je dvodnevno skijaško takmičenje pod nazivom 9. FIS Evrobalkan kup “Konstantin 2013”. Srpski predstavnici bili su veoma uspešni.

Nevena Ignjatović je pobedila u obe trke, a zanimljivo je da su se iza nje kako u veleslalomu, tako i u slalomu istim redosledom plasirale Slovenke Katja Jesenko i Lidija Pezdiček. Kod seniora prvog dana u veleslalomu trijumfovao je naš Marko Vukićević, ispred Rumuna Aleksandru Barbua i Makedonca Dardana Deharija. U slalomu je trijumfovao Igor Leikert iz Bosne i Hercegovine, inače petoplasirani u veleslalomu. Drugi je bio Bugarin Georgi Nušev, a treći reprezentativac Srbije Andrija Vuković.

Učestvovalo je 26 seniorki i 61 senior iz 20 zemalja. Najboljima je nagrade uručio predsednik Skupštine grada Niša profesor dr Mile Ilić.

Takmičenja su ugrožavali magla, kiša i mekan sneg, ali je organizator Ski klub „Niš“ pobrao sve komplimente za veliki trud da Evrobalkan kup u potpunosti uspe. To je najbolja preporuka da u dogledno vreme dobije organizaciju takmičenja u okviru Evropa kupa.

Povezane vesti