018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Neuspeo pokušaj smene članova URS-a

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nije uspeo pokušaj odbornika SNS-a da u gradskoj opštini Crveni krst sa važnih funkcija smene 12 članova URS-a. Iako su naprednjaci tvrdili da imaju većinu od 11 odbornika, koji će glasati za dopunu dnevnog reda, jedna članica SNS-a je, u poslednjem trenutku, odustala od glasanja za smenu.

Sa skoro sat vremena zakašnjenja i nakon isto toliko konsultacija iza zatvorenih vrata, počeo je nastavak devete Sednice Skupštine Gradske opštine Crveni krst. Odbornici Srpske napredne stranke ponudili su dopunu dnevnog reda. U 7 tačaka tražili su smenu 12 članova Ujedinjenih regiona na važnim funkcijama, između ostalih, zamenika predsednika opštine i dva člana Veća. Naprednjaci tvrde da su za dopunu dnevnog reda obezbedili 11 glasova, međutim, usledilo je glasanje.

Iako je sve ličilo na pokušaj prekomponovanja vlasti, na kraju se sve, izgleda, završilo u prijateljskoj atmosferi. Međutim, nepoštovanje partijske discipline ipak neće proći bez kazne.

Sve što se desilo na poslednjoj sednici Skupštine, ipak ne remeti odnose u koaliciji. To tvrde sve tri strane.

Deveta sednica Skupštine Gradske opštine Crveni krst počela je pre dve nedelje, kada je i  prekinuta. Da nije održana danas, ili do kraja maja, u ovoj opštini bili bi raspisani vanredni lokalni izbori.

Povezane vesti