018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Neuobičajen godišnji odmor u Prehrambeno-hemijskoj školi (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Umesto na godišnjem odmoru, nekoliko zaposlenih u Prehrambeno-hemijskoj školi provelo je poslednjih nedelju dana na poslu, i to radeći posao van svoje struke. Nije reč ni o kakvom mobingu već o volonterskom radu čiji je cilj da škola izgleda lepše, pruža bolje uslove rada, i sve to uz minimum ulaganja.

Neuslovni toalet, posiveli zidovi, dotrajala stolarija… sve ovo podstaklo je nekoliko zaposlenih u Prehrambeno-hemijskoj školi da zasuku rukave i dane od godišnjeg odmora iskoriste radno, te okreče i doteraju mokri čvor i nekoliko učionica.
Iako se možda nikada nisu bavili molerajem, latili su se četke i valjka i dali sve od sebe. Neki su, poput profesora umetnosti, dali i profesionalni doprinos ulepšavanju radnog prostora.
Svesni teških vremena i nedostatka novca, bacilli su se na štednju, a dobili su lepšu školu i kvalitetnuije međuljudske odnose.
Sedmoro zaposlenih je tokom sedam dana rada oplemenilo šest učionica i školski toilet, odnosno 500 kvadratnih metara prostora. Sledeća aktivnost je ukrašavanje prostora dekupažom.