018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Avion „Er Alžira“ sa 116 putnika pao u Nigeru, nema preživelih?

Komentari: isključeni
Tagovi:

Avion alžirske kompanije „Er Alžir“ pao je u oblasti oko glavnog grada Nigera i pretpostavlja se da su svi putnici i članovi posade poginuli, javlja alzirski kanal „Anahar“.

Avion je izvodio zajednički let sa španskom kompanijom „Svifter“, a u njemu je bilo 110 putnika i šest članova posade, prenosi ruska agencija „Ria Novosti“.

Aviokompanija „Er Alžir“ saopštila je jutros kako je izgubila kontakt sa svojim avionom oko sat vremena nakon što je on poleteo iz Uagadugua, u Burkini Faso. „Er Alžir“ napominje da se radi o avionu DC-9, koji je leteo za grad Alžir.

Avion se u trenutku gubitka kontakta nalazio u vazdušnom prostoru Malija, približavajući se alžirskoj granici.

Od njegove posade je prethodno zatraženo da skrene s putanje zbog loših vremenskih prilika i da bi se izbegao eventualni sudar sa jednom drugom letilicom, na letu Alžir – Bamako. Kontakt je izgubljen nakon promene kursa aviona.

U skladu sa procedurom, preduzete su vanredne mere u potrazi za avionom sa leta AH5017, objavio je „Er Alžir“.Februara ove godine u Alžiru se dogodila jedna od najtežih nesreća u istoriji vazduhoplovstva te zemlje, kada se vojni avion C-130, u kojem je bilo 78 ljudi, srušio na planinskom severoistoku zemlje. Tada je poginulo više od 70 osoba.

(Tanjug)

Povezane vesti