018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

O statusu profesora će se raspravljati posle pravosnažnosti sudske presude. (VIDEO)

Nepravnosnažnom presudom Osnovnog suda, trojica profesora Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu osuđeni su na po šest meseci zatvora, zbog zlopupotrebe službenog položaja kao saizvršioci. Profesori M. S. (48), J. A. (36) i S. S. (68) krivi su, kako se navodi u prvostepenoj presudi, zbog pribavljanja koristi studentu S. N. kako bi nezakonito stekao zvanje dipolomiranog profesora fizičkog vaspitanja, iako on nije odbranio diplomskog rada jer se od 2010. godine nalazi na privremenom radu u SAD.

U sudskom postupku, kako navodi odbrana, nije dokazano da se S.N. nije nalazio u Srbiji na dan odbrane diplomskog rada u decembru 2011. godine.  Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Milovan Bratić rekao je da će se o statusu profesora raspravljati posle pravosnažnosti sudske presude.

  • Jesse

    Ovo je apsolutno tacno ! Korupcija je neverovatno velika na Fakultetu za fizicku kulturu . U vreme kada sam ja polagao prijemni ispit , uzasno mi je zao sto niko nije mogao da snimi i da se vidi kolicina idiotizma i korupcije . Jos tada je pola tih profesora trebalo da zavrsi u zatvoru , ali kada su svi povezani kao creva , kome da se zalis . Iskreno se nadam da ce na kraju svi da plate i da zavrse tamo gde im je mesto .

    • Onaj koji zna

      Kao prvo, kada se vodi krivični postupak on ili oni moraju biti SUSPENDOVANI ( udaljeni s posla ) do okončanja postupka.A koliko će postupak trajati, možete videti u poglavlju „tzv.“Mape puta“.I Venecijanska komisija i drugi nadležni organi „izuzetno su ocenili naše pravosudje“. Kao drugo. Po istoj stvari sudovi, ne samo u Nišu ( to je posebna priča) donose dve sasvim suprotne odluke.Kakav Ustavni sud, kakav Apalacioni sud..Srbistan je ovo.