018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nemačka finansira izradu planova za mlade

Komentari: isključeni

Grad Niš i svih 5 opština izabrane su za realizaciju programa “Izrada lokalnih akcionih planova za mlade“, koje će u potpunosti finansirati nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

- Projekat podržava i resorno ministarstvo, jer je za svaku zemlju najvažnije da ulaže u mlade, koji su jedan od najvećih potencijala – istakao je, prilikom posete Nišu, državni sekretar Nenad Borovčanin.

Otvaranjem Kancelarije za mlade, Niš je načinio prvi korak u rešavaju problema mladih na ovom području, a izrada konkretnog plana samo će pokazati namere Grada i države da se obezbedi bolji i sigurniji život ovoj populaciji.

Projekat izrade lokalnih planova sprovodi se u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, koja je u Srbiji od 2002. godine.

I Srbija i Niš, svesni su koliki potencijal leži u mladim ljudima, pa je ove godine za njihove projekte i ideje opredeljeno i više novca iz budžeta republike.

Od 2009, kroz program GIZ-a prošlo je 95 opština u Srbiji, koje su izradom planova za mlade obezbedile sve uslove za finansijsku podršku, kako resornog ministartsva, tako i stranih donatora.

Povezane vesti