018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nema zainteresovanih za kupovinu Niške pivare (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Posle osam neuspelih pokušaje prodaja Niške pivare, uslediće još jedan pokušaj i to slobodnom pogodbom. Pivara će se i u buduće prodavati isključivo kao proizvodno-poslovna celina jer je namera stečajnog upravnika Ljubomira Kostića i Odbora poverilaca da Niška pivara očuva svoj brend, uposli radnike i proizvodi kvalitetno pivo.
Industrijalac Jovan Apel osnovao je Nišku pivaru davne 1884.godine. Za više od stotinu godina rada i postojanja, Niška pivara bila je prepoznatljiva kao nacionalni brend. Danas je to preduzeće koje se nalazi u postupku stečaja, koji su inicirali sami radnici pre dve godine i to zbog neisplaćenih zarada. Poslednja licitacija koja je trebala da se održi 18 juna otkazana je jer se nije prijavio nijedan kupac, a početna cena iznosila ja 160 miliona dinara.
Odlaganja privatizacije velikih preduzeća u Srbiji koja se nalaze u fazi restrukturiranja, neće doneti nikakav boljitak, smatra Ljubomir Kostić.
Niška pivara raspolaže poslovnim objektima čija je površina 22 620 kvadrata, dok je ukupna površina zemljišta koje koristi preduzeće tri i po hektara.
Prvih godina rada proizvodila je 2300 hektolitara piva, danas niška pivara raspolaže najsavremenijom tehnologijom proizvodnje kapaciteta 200 000 hektolitara piva i sokova na godišnjem nivou.