018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nema izgradnje bez uredne dokumentacije

Ono što najviše koči sprovođenje većine građevinskih projekata u gradu je nepotpuna dokumentacija, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić na konferenciji za novinare i napomenuo da postoje tri uslova koja moraju da budu ispoštovana, kako bi aktuelna gradska administracija ubuduće opredeljivala novac: uredna planska dokumentacija, validan plan i dozvola.

Novi princip za realizaciju građevinskih projekata, koliko god oni bili važni za građane, jeste uredna i potpuna dokumentacija, kaže gradonačelnik Niša. Upravo nepostojanje iste u proteklom periodu rezultovalo je, kako dodaje, brojnim tužbama građana, u ukupnom iznosu od oko 79.000.000 dinara, što će, naposletku, morati da bude namireno iz gradskog budžeta.

- Neurednu dokumentaciju gradske službe ubuduće više neće ni prihvatati - dodaje Perišić. To je doprinelo da realizacija poraste na čak 90 procenata, poručuje uz napomenu da ako se od građana očekuje da rade po zakonu, isti princip moraju da poštuju i javna gradska preduzeća.

- Osnov u radu Gradskog veća jeste da se ništa više ne izgradi bez potpune dokumentacije, kako bi se izbegli problemi i tužbe – na teret poreskih obveznika. To nije ometanje funkcionisanja Grada, već namera da se primeni princip legalnosti u radu, zaključuje Perišić.

Povezane vesti

  • doktor nauka

    Gin gradonacelnik je ocigledno jako samouveren u menadzerskim poslovima bez obzira sto neposeduje potrebne kvalifikacije uspesan je u obavljanju duznosti isto toliko koliko bi bio ja diplomirani ekonomista u poslovima kardiologije.Normalan covek je svestan svojih mogucnosti ne moze lekar biti menadzer grada sramota za drzavu. Valjda treba da ima CV u organizacionim menadzerskim ekonomskim poslovima, u Nemackoj samo privatnik sa uspesnim bilansima moze biti gradonacelnik a kod nas moze svako koji veruje sam sebi. Pogledajte Vlasotince, Surdulicu, Jagodinu pa sve te gradove vode dokazani privatnici a 10 stepenica su ispred Nisa, zato neka Perisic pobedi svoju sujetu i mane se onoga sto nezna vise ce biti od koristi gradjanima u obavljanju onoga za sta je kvalifikovan.