018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nema čekanja na „Naisu“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Posle dvodnevnih gužvi na koje je uticala poplava u Nemačkoj i odlaganje kolektivnih godišnjih odmora, dobra vest sa Naplatne rampe „Nais“ – od danas nema čekanja.

Na Naplatnoj rampi „Nais“ za prva četiri dana avgusta prošlo je 140.000 vozila u oba pravca. Kritične noći između subote i nedelje bilo je najviše vozila iz pravca Beograda. Maksimalnim angažovanjem ljudstva i otvaranjem deset propusnih kanala, sa još dva reverzibilna, do 8 časova ujutro, zadržavanje vozila svedeno je na 5 minuta, kaže Dragan Milić, šef Odseka za naplatu putarine Niš.

Odlaganje kolektivnih godišnjih odmora u Nemačkoj i zemljama zapadne Evrope, zbog velikih poplava, uticalo je da početkom avgusta imamo povećan broja vozila na Naplatnoj rampi „Nais“, na kojoj je proteklog vikenda zabeležen rekordan broj vozila posebno iz pravca Beograda ka Nišu, bugarskoj i makedonskoj granici.

Za veći deo turista i radnika privremeno zaposlenih u zapadnoj Evropi, Srbija je tranzitna zemlja, prema Turskoj, Bugarskoj i Grčkoj. Zahvaljujući dobroj organizaciji i angažovanju svih 60 zaposlenih, proteklog vikenda nije bilo kolona na Naplatnoj rampi „Nais“. Koordinišemo naše aktivnosti sa graničnom policijom, tako da na vreme možemo da predvidimo udarne talase koji pristižu iz evropskih zemalja, kaže Milić, šef Odseka za naplatu.

Stanica kod Hotela „Nais“ ima ukupno 11 propusnih kanala , a tehnički je opremljena da kroz nju prođe i 18.000 vozila u oba smera za jedan sat.

 

 

Povezane vesti