018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nedovoljno para za izgradnju grada

Između pet i deset miliona evra Grad može da prihoduje izvršenjem pravosnažnih presuda, naplatom dugovanja i dažbina no osnovu korišćenja gradskog građevinskog zemljišta. Ovo je na konferenciji za novinare u „Direkcije za izgradnju grada“, istakao izvršni direktor Branislav Jovanović.

Zastoj u izgradnji grada zbog besparice može se prevazići saradnjom i zajedničkim naporom gradskih i političkih struktura, ističe Jovanović,.

Ne sprovodi se program održavanja, kao ni program izgradnje saobraćajne i komunalne infrastrukture, jer nema priliva novčanih sredstava. Sa druge strane, sve je veći pritisak građana koji traže nastavak izgradnje ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, rečeno je na konferenciji za novinare u Direkciji za izgradnju grada.

Ne stoji tvrdnja da će nedavno usvojenim setom poreskih zakona budžet Grada Niša izgubiti značajan deo prihoda, jer je 2011, izmenom zakona koji regulišu finansiranje lokalnih samouprava, Grad dobio milijardu i trista miliona dinara više, istakao je Branislav Jovanović, izvršni direktor JP „Direkcija za izgradnju grada“.

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti