018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nedostaje oko tri kilometra kanalizacije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Meštani sela Bubanj, Donje Međurovo ali i svi stanari ulice Bubanjski heroji, već dve godine unazad imaju problema sa izlivanjem fekalnih voda iz kanalizacije koja je u ovoj ulici završena samo do pola. Kažu da su se obraćali svim nadležnim ustanovama, da su naišli na razumevanje, ali da im do sada niko nije pomogao. Odlučili su da se za pomoć obrate i Niškoj televiziji kako bi privukli pažnju javnosti. Tvrde da će, ukoliko niko od nadležnih ne usliši njihove apele i molbe, svi meštani izaći i blokirati put.

Put od sela Bubanj i Donjeg Međurova ka gradu, koji je prema rečima meštana, poslednjih godina dosta frekventan, kako za vozila tako i za pešake, osim što nije bezbedan za kretanje jer nema trotoara, predstavlja i opasnost po zdravlje svih koji ovde živi i prolaze. Tvrde da se kanalizacija koja je urađena do pola, zavrašava kod prilaza 4, i da se na tom mestu izlivaju fekalne vode svih koji su priljučeni na nju.

Ističu da se brinu za zdravlje svoje dece. Tražili su pomoć od svih koji bi mogli da budu nadležni, ali kako kažu, pomoći niotkuda.

Tvrde da više ne mogu da izdrže, i da će, ukoliko im niko od gradskih službi ne izadje u susret, blokirati put.

Meštani kažu da je ostalo još oko tri kilometara kanalizacije koja bi trebalo da se završi do podnožja ulice Bubanjski heroji, ali da ne očekuju da to ikada bude urađeno. Ovi ljudi samo traže da žive normalno i da, kada im deca prolaze ovim putem na putu do škole, budu bezbedna i udišu čist vazduh.