018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nedelja u znaku koncerata

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nedelja pred nama biće bogata kulturnim dešavanjima, već je najavljeno nekoliko koncerata, od kojih i jedan humanitarni. Sledi najava događaja iz kulture za ovu nedelju.

Nedelju će, kada govorimo o događajima iz kulture, obeležiti koncerti, a prvi je već večeras od 20 časova u dvorani niškog Simfonijskog orkestra. Na repertoaru premijernog koncerta pod nazivom „A perfect day“ biće dela Geršvina, Krebsa, Rida i drugih, u izvedbi Katarine Simonović Ivanković – sopran, Aleksandre Jakovljević violončelo i Dragane Đorđević za klavirom. Cena karte je 200 dinara, za đake i studente 150 i mogu se kupiti u prostorijama Niškog kulturnog centra i niškog Simfonijskog orkestra.

U utorak, 26. marta, u Galeriji Niškog kulturnog centra u 19 sati biće otvorena izložba fotografija „Odnos prema životnoj sredini“. Ovu Kolektivnu izložbu organizuje Udruženje „EKO-FOTO“ iz Beograda, a 44 autora predstaviće 74 fotografije.

Iste večeri, ali od 20 časova, na Fakultetu umetnosti niški sastav Eyot predstaviće svoj novi album. Prema rečima članova benda, novi album predstavlja korak napred, kako u zvučnom, tako i u stvaralačkom smislu.

Takođe na Fakultetu umetnosti, ali u sredu od 20 sati biće održan humanitarni koncert, a nastupiće duo “Dolcezza”, sa gošćom Anom Veličković Igić na flauti.

Cena ulaznice je 200 dinara i, prema rečima organizatora, celokupan prihod od prodatih karata namenjen je niškoj Sigurnoj kući.

Povezane vesti