018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nedelja iranskog filma (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Prikazivanjem filma “Kocka šećera”, sinoć je u Niškom kulturnom centru počela nedelja iranskog filma. Do 23. februara, publika će moći da vidi sedam filmova nastalih od 2011. do 2013. godine. Festival je otvorio ataše za kulturu i direktor kulturnog centra Irana, doktor Mahmud Šalui.
Najbolji način da upoznate kulturu, običaje, ljude i život u jednoj zemlji je kroz filmove koje proizvodi.
“U Iranu se svaki dan napravi po jedan film, filmovi govore o običajima, proslavljanju veridbe, sahranama, o gorkim i slatkim delovima života”, reči su doktora Mahmuda Šaluija na otvaranju nedelje iranskog filma.
Inače, Iranska kinematografija je veoma bogata i uspešna. 2011. godine je iranski film “Razvod” dobio Oskara za najbolji strani film, a istom filmu dodeljen je te godine i “Zlatni globus”.Filmovi koji su došli u Niš su novijeg datuma, nastali su periodu izmedju 2011. i 2013. godine.
Do 23. februara, publika će u NKC-u moći da vidi filmove “Bazen za crtanje”, “Sasvim sam”, “Kolevka za majku”, “Ovde, bez mene”, “Ljubeći mesecoliko lice” i “Živi bili”. Sve projekcije počinju u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Povezane vesti