018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nedelja Crvenog krsta (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta, ova humanitarna organizaciju u Nišu je institucijama i pojedincima, koji su svojom humanošću obeležili proteklu godinu uručili zahvalnice. Među najistaknutijima su oni koji su se borili sa posledicima prošlogodišnjih, majksih poplava.
Volonteri i članovi Crvenog krsta u toku cele godinu pokazivali su svoju spremnost, volju i sposobnost da odreaguju i pomognu onima kojima je to najpotrebnije, a kako kažu, posebno su ponosni na pomoć koju su pružili ugroženima u poplavama maja prošle godine. Kao nagradu za njihovu humanost Crveni krst im je uručio zahvalnice.
Policijska uprava iz Niša i Prištine, 63 padobranski bataljon vojske Srbije, 3. brigada Kopnene vojske i sve gradske opštine samo su neki od najvećih humanista u prošloj godini. Oni su zajedno sa par stotina volontera prikupili I otpremili nekoliko desetina tona preko potrebnih stvari i vode, a i pomagali ugroženima na licu mesta. Solidarnošću i humanošću pomogle su i humanitarne organizacije iz regiona, posebno Crveni krst iz Kumanova
Zahvalnice su uručene u okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta. Podsećamo, ova humanitarna organizacija u Nišu ove godine obeležava 137 godina rada.