018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nedelja australijskog filma za kraj marta

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kupina fest u Nišu upravo je završen, a najveće interesovanje publike vladalo je za „Oskarom“ ovenčana ostvarenja i domaću produkciju. Bioskopske sale punili su i autorski filmovi koji okupljaju probraniju publiku. Ljubitelji takvih ostvarenja, osim na Kupina festu, autorska ostvarenja moglu da gledaju u Niškom kulturnom centru. U najavi za kraj marta je Nedelja australijskog filma tokom koje će, osim filmova sa ovog kontinenta, biti održana i izložba o aboridžinskoj umetnosti.

Tokom upravo održanog Kupina festa karta više tražila se za dobitnike „Oskara“ – “Čoveka pticu“ i “Teoriju svega“. Ovo je, međutim, jedna od retkih prilika kada je moguće pogledati i neki autorski film, pa su tako oni iz švedske i domaće produkcije privukli značajan broj gledalaca.

Osim na Kupina festu, autorski film se neretko nađe i na platnu Niškog kulturnog centra. Za dve nedelje održaće se Nedelja australijskog filma. Valja pomenuti da su sa ovog kontitenta potekli značajni svetski reditelji poput Baza Lurmana i Pitera Vira.

Od početka godine su u Niškom kulturnom centru, podsećamo, održane nedelje iranske i bugarske kinematografije.

Povezane vesti